vrijdag 8 januari 2010

Nieuws over het lot van de damherten.

Dit stukje stond vandaag in De Telegraaf.

Nog geen akkoord over afschieten damherten

AMSTERDAM - De gemeente Amsterdam en de provincie Noord-Holland zijn het vrijdag niet eens geworden over het lot van de damherten in de Waterleidingduinen. Een woordvoerster van verantwoordelijk wethouder Maarten van Poelgeest liet weten dat de provincie nu eerst een beheersplan gaat opstellen.

Foto: Daytona

In het plan onderzoekt en onderbouwt de provincie of het afschieten van de dieren daadwerkelijk nodig is. De gemeente en provincie staan op dit punt lijnrecht tegenover elkaar. Noord-Holland vindt dat de damherten teveel overlast veroorzaken en wil dat ze worden afgeschoten. Ze grazen tuinen leeg en vormen bovendien voortdurend een gevaar voor het verkeer.
Van Poelgeest wil hier niks van weten. Hij wil eerst kijken of het plaatsen van hekken soelaas biedt. Hiervoor zijn nog niet alle vergunningen binnen, aldus zijn zegsvrouw. Amsterdam is de eigenaar van het duingebied.
De provincie verwacht het plan over een maand klaar te hebben. Het aantal herten is de afgelopen vijf jaar flink toegenomen. De gemeenteraad van Amsterdam besloot in 2004 dat de beesten enkele jaren niet mochten worden afgeschoten.

Bron: De Telegraaf.

2 opmerkingen:

Miranda zei

Hoi Peter en Janny,
Bedankt voor het plaatsen van dit bericht. Zo blijven we toch een beetje op de hoogte. Ik heb ook wel een mailtje gehad naar aanleiding van de mail die ik had gestuurd, maar het antwoord was een standaardbrief. Ben wel erg benieuwd naar wat er gaat besloten worden. Ik hoop dat men het belang van de dieren voorop blijft stellen!!

Fijne avond
Groetjes, Miranda

Ghita zei

Hoi Peter en Janny,

Ik had vanmorgen via de mail een brief van wethouder van Poelgeest.
Er komen hekken op kritische punten. Over het afschieten gaan de provincies Noord- en zuid Holland eerst nog weer in beraad en dan komen gemeente Amsterdam en Provincies bij elkaar om iets te besluiten.
We wachten nog even af.

groetjes Ghita