zondag 6 juni 2010

Een warm dagje AWD

Gisteren kwamen we rond half 4 aan bij De Oase.
Het was behoorlijk warm dus wilde we wat later op de dag gaan wandelen en nog een stukje van de avond meepakken. Het was erg rustig want iedereen gaat rond die tijd zo'n beetje naar huis om te gaan eten en dan kan je een speld horen vallen in de duinen.
Na 5 minuten wandelen liep het zweet uit al mijn poriën, ik wist niet dat ik er zoveel had :-)
Gelukkig werd het na 18:00 een stukje koeler.


De gelopen route. Niet erg lang (8km) maar we hebben 4 uur lang genoten.Het water vanaf de brug bij de Oranjekom.Een stukje verderop vinden we deze Buizerdveren, Waarschijnlijk is deze Buizerd zelf tot lunch bevorderd.Op mijn Bonsai zijn deze stuifmeel houdertjes rood/paars, maar deze kleur is veel mooier.Door de warmte is er weinig wild te zien, maar na een tijdje komen we de eerste damherten tegen.Ze hebben geen haast en dat is niet zo gek met die warmte :-)En dan zie je ineens een klein boompje op een heuvel staan. Hij steekt mooi af tegen de blauwe lucht.Hier zien we ook deze libel.En neem ik een kiekje van het pad voor ons.Janny ziet dan deze rups die door deze mier wordt meegesleept. Later komt er nog een mier bij en zien we hoe sterk deze insecten zijn.Deze Zandloopkevers hebben blijkbaar geen last van de warmte :-)
Prachtig uitzicht, maar veel te warm om hier even wat te eten en drinken.Alles zit onder de zijde draden van de rupsen. Tijdens het wandelen lopen we er steeds doorheen en zitten onder de plakkerige draden. Dit is één van de boosdoeners die aan een zijde draadje hangt.GeelbaardRoofvlieg, hij ziet er heel apart uit.We zien veel Duinroosjes onderweg.De Jacobsvlinder is ook weer van de partij.Na 18:00 koelt het een klein beetje af en komen de damherten weer de paden op.Mooie bloesem in de bomen.Dat niet iedereen jeuk krijgt van Brandnetels mag wel duidelijk zijn. Zijn nieuwe gewei ziet er prachtig uit.Onderweg zag ik aan de overkant van het water iets liggen en Janny zag door de verrekijker dat het een karkas was. Ik leg de locatie vast in de gps en hier steken we over om een kijkje te gaan nemen.En ja het blijkt inderdaad en ex damhert te zijn en zo te zien lag hij of zij er al een tijdje. Op het route kaartje staat een 002 vlag en dat is de locatie van dit karkas.We vervolgen onze weg richting De Oase.Janny ziet een Reiger in een boom zitten.Dit zal voor iedereen een bekende plek zijn :-)Bij de mini waterval heb ik nog even met de sluitertijd zitten spelen, dat geeft altijd wel een leuk effect op snelstromend water.


En zo komen we na 4 uur relaxed wandelen weer aan op de parkeerplaats waar bijna geen auto's meer staan.
Wat was dit een heerlijke, maar vooral rustige wandeldag en we hebben genoten van de stilte in de bossen.

6 opmerkingen:

Miranda Bos zei

Hoi Peter en Janny,

Het zal inderdaad wel warm geweest zijn om te wandelen, maar ondanks dat hebben jullie weer veel mooie dingen gezien (behalve het karkas dan, dat is welliswaar natuur, maar minder mooi :-) )

Je makro werk vind ik altijd erg mooi. Mijn complimenten.

Groetjes en fijne avond.
Miranda

Loes Belovics zei

Een mooie wandeling weer met prachtige foto's. Ik ben altijd stiekum een pietsje jaloers op de kwaliteit van je foto's, zo helder en scherp, top!
Wat groeien de geweien van de damherten al weer hard, prachtig trouwens dat hert in de brandnetels.
Het was weer genieten,
tot de volgende keer,
groet
Loes

de schoonheid van de natuur zei

Hoi Peter
ermooie foto's
gr Herman

Unknown zei

Hoi Peter en Janny
Een mooie warme wandeling in het AWD. Die mieren..Ik zie het zo voor me..met z'n tweetjes even een rups slepen.
Mooie foto's..Het Damhert gewei is ook super. Veel beter dan die kale koppies.
Gr Henk

Ria zei

Hoi Peter en janny
Mooie wandeling en je hebt gelijk als je later gaat dan is het rustiger en komen de dieren weer tevoorschijn. Het zal wel warm geweest zijn. Je foto's en de macro's zijn heel mooi ook die van die boom, eigelijk allemaal

Groetjes Ria en fijne avond

Ghita zei

Als het zo warm is, dan is het einde van de dag het juiste moment voor een wndeling. Mooie serie.
Wat heb je de libelle en de vlinder mooi er op staan zeg.
En dat damhert dat brandnetels eet, geweldig, ik moet er snel weer heen, anders zijn de geweien al volgroeid, het gaat zo snel.

groetjes Ghita