zondag 21 oktober 2012

Een eigen pad in de AWD

Vandaag was de lancering van de nieuwe Waternet AWD site. Bij de ingangen van de AWD stonden dames In Waternet outfits klaar om de nieuwe website onder de aandacht te brengen. Vandaag had ik wat moeite om scherpe foto's te maken met de Canon 450D, ik snapte er geen bal van wat de oorzaak nou precies was. We hebben wel eens vaker foto's gemaakt op iets wat donkere dagen, maar dat lukt meestal toch prima. Enfin, toen we thuiskwamen zag ik dat ik een donker polarisatiefilter op mijn lens had zitten en dan vraag je om moeilijkheden. :-)  Op de nieuwe site kun je video, foto's en geluid uploaden, je moet daarvoor wel inloggen met je facebook account. Dat kan via de pc, maar er is ook een mobiel site voor je smartphone en je kunt dus foto's die je met je smartphone maakt meteen uploaden naar de AWD site.  

De gelopen route.
Bij de ingang staan dit soort borden die je uitnodigen om je foto, video of geluid te plaatsen op de site. Wij wisten dat er nog iets anders georganiseerd zou worden, maar niet precies wat. Bij de ingang hoorde we van de dames dat er een fotowedstrijd gehouden zou worden. Je kon vandaag je foto's naar de site uploaden en daaruit zou de beste GEO-tag foto gekozen worden. Ik heb net een nieuwe smartphone met een prima camera, dus heb ik hier en daar wat foto's gemaakt met de smartphone en meteen geupload naar de Waternet AWD site.

Onderweg naar het bezoekerscentrum zien we weer veel zwammen, zoals deze gewei-zwammen.


We hebben deze schep jaren over het hoofd gezien als we in het bezoekerscentrum waren, In 1851 stak de toen elfjarige prins Willem van Oranje deze schep in de grond, om een begin te maken aan het graven van de zes meter diepe Oranjekom. Vanuit dit punt werden later de eerste kanalen aangelegd. Wil je hier meer over weten? kijk dan hier.We staan hier op de brug van het in 1935 voltooide Noordoosterkanaal .

De damherten zijn al lekker aan het burlen en terwijl we hier naar staan te kijken zien we een dunne boom vol met trilzwammen. Omdat ik nog niet in de gaten had dat de polarisatiefiler op mijn lens zat, moest ik de flitser gebruiken. Wat wel meteen de achtergrond mooi donker maakt. :-)


Dit jonge damhert probeert vrouwtjes te versieren waar het donkere mannetje  al een claim op heeft gelegd. Hij is slim genoeg om net buiten bereik van het volwassen damhert te blijven. Met zo'n mini gewei maakt hij niet veel klaar.
We vinden een dode boom die vol zit met deze kleine Mycena's.


We zijn weer onderweg naar het bezoekerscentrum om te zien wie de Geo-tag wedstrijd gaat winnen en komen in de buurt van het vinkenhuisje, dit mooie jonge exemplaar tegen. Wil je meer weten over het vinkenhuisje, druk dan op de button "Wandeling door het verleden deel 2" aan de rechterzijde van deze pagina.Hieronder zie je de medewerkers van Waternet die website officieel geopend verklaren en de winnaar bekend gaan maken.


De winnaars blijken Janny en ik te zijn. Grappig dat we voor honderden euro's aan Canon camera's meeslepen en winnen met een smartphone foto van Judasoren. :-)  We hebben eigenlijk geen idee wat de hoofdprijs in deze competitie is en tot onze grote en aangename verrassing blijkt de hoofdprijs een eigen pad in de AWD te zijn. Het houten vlonder pad tussen de ingang bij de Oase en het bezoekers centrum heet nu officieel het Janny & Peter pad.  


Het houten vlonder pad tussen de ingang bij de Oase en het bezoekers centrum heet nu officieel het Janny & Peter pad.


Uiteraard zijn wij hier als jaren lange fanatieke AWD bezoekers heel blij mee en willen wij Waternet langs deze weg nogmaals bedanken voor deze zeer originele prijs. En natuurlijk ook voor de bloemen en champagne!!


Geweldig hoe je zo nog meer met de AWD verbonden kan zijn dan we al waren. We hopen dat de AWD nog vele jaren lang het unieke fietsers-vrije wandelgebied gebied kan blijven dat het nu is.
Wij gingen vandaag in ieder geval met een grote smile op het gezicht naar huis en die zal daar voorlopig nog wel blijven zitten. :-)

Iedereen bedankt voor de reactie op ons vorige blog bericht!!

Groet,
Peter en Janny


  

13 opmerkingen:

Incanto Images Fotografie zei

Gefeliciteerd hiermee, dit is wel heel bijzonder om mee te maken. Wat zullen jullie trots zijn. Ga even kijken wat ze van de site gemaakt hebben.

Groetjes Von

Bets zei

Hallo Peter en Janny
Gefeliciteerd met jullie prijs. Zo zie je maar dat het ook met een oiets mindere uitrusting goed komt.
Groeten Bets

Sarie zei

Hee wat leuk Peter en Janny.
Leuk dat de prijs bij jullie is gevallen.

groetjes,
Greet

Loes Belovics zei

Jullie eigen pad, wat een eer!!
Gefeliciteerd hoor!
gr Loes

Ria B zei

Wat ontzettend leuk, een eigen pad !
Gefeliciteerd.

albertine r zei

Hoi Peter en Jannie
Gefeliciteerd! Grappig verhaal en ik kan me jullie verbazing over de winnende smartphone foto voorstellen! Zo zie je maar!
groetjes Albertine

Miranda Bos zei

hahaha ... wat leuk ... jullie eigen pad!! Gefeliciteerd! Groetjes, Miranda

Helma zei

Helemaal geweldig Peter en Janny en uiteraard van harte gefeliciteerd :-)

Wij waren er afgelopen zondag en kregen ook gelijk 2 vliegers mee. Hebben deze teruggegeven want het gesleep (wij ook ja lol) met de camera's was al meer dan genoeg.

Maar echt heel gaaf dat er nu een Peter en Janny pad is en deze hebben jullie gewoon terecht gewonnen. Als is het dan nu met de foto maar zoals jullie altijd met de AWD bezig zijn is de prijs dan ook meer dan verdiend.

En ja..... om je vraag bij mij te beantwoorden: Ik wil uiteraard wel eens meer zien van de AWD :-) dus toch maar eens afspreken :-)

Groetjes, Helma

Ghita zei

Gefeliciteerd met jullie eigen pad in de AWD. Leuke route hebben jullie gelopen, misschien ga ik die binnenkort wel eens doen, leuk, veel paddenstoelen onderweg.....
groetjes Ghita

Ben van Straaten zei

Hoi Peter & Janny,

Gefeliciteerd met jullie eigen pad. Leuk
Maar kan het kloppen dat ik de winnende foto op jullie site mis.

Mvg Ben

Gonnie van de Schans zei

Proficiat met jullie pad!
Over een X-aantal jaren schrijft misschien iemand een bericht over de betekenis van dit pad en de herkomst van deze naam ;)
Groeten, Gonnie

Peter Maris zei

Leuk dat jullie je eigen pad hebben. gefeliciteerd.

Rene zei

Dag Janny en Peter.

Gefeliciteerd met jullie eigen pad. Het is inderdaad ironisch dat het vaak de simpele dingen zijn die iets moois maken. We hebben afgelopen weekend de eer gehad jullie eigen pad te mogen aanschouwen. We zullen nog vaak over jullie lopen (haha)

Groetjes van Marianne en René