zondag 1 juni 2014

Wandeling bij De Zilk.

Op 30-05-2014 heb ik op de parkeerplaats bij De Zilk afgesproken met Jan-Willem van Velzen van het IVN ofwel het Instituut Voor Natuureducatie en duurzaamheid.
Jan-Willem gaat mij vandaag meenemen door een stukje AWD en gaat onderweg het één en ander vertellen over bloemen, planten, insecten en de verschillende soorten duin in de AWD.

 De gelopen route.

Ik heb pas een nieuwe videocamera gekocht en ga deze voor het eerst uitproberen in de AWD.
En vandaag kom ik er ook achter dat ik nog veel te leren heb over filmen en zaken zoals de invloed van de wind op je microfoon waardoor je niets meer kunt verstaan van wat gezegd wordt, de noodzaak van een statief omdat 60X zoom niet een heel mooi plaatje oplevert zonder en hoe je vooral niet te snel moet draaien tijdens het filmen. :-)
Jammer want zo zijn hele interessante stukken van wat Jan-Willem onderweg vertelde in de wind opgegaan en heb ik een gedeelte van de spraak maar vervangen door een stukje muziek in de onderstaande video. Al doende leert men zal ik maar zeggen.En dan heb ik onderweg maar een paar foto's gemaakt in het van Limburg Stirum kanaal. Hier viel vooral op dat er ten opzichte van vorig jaar veel meer groen was in dit gedeelte van het kanaal, en ook was bedekte het groen bijna de gehele breedte van het kanaal. Meestal is alleen het middenstuk groen. 


Aan de andere kant van de heuvel was hetzelfde te zien. Een stuk waar je normaal bijna alleen zand zag met hier en daar een helmgras pol in het zand. Nu is er het een stuk groener.


En als laatste de wilde vos die we zagen terwijl we de lunch aan het verorberen waren. De vos had niets in de gaten want we zaten een behoorlijk eind van hem vandaan en was een beetje aan het jagen en krabben, maar na een tijdje ging de vos er eens lekker bij liggen in de zon. Dat was een leuke lunch bonus.

En dat was dan weer een kort verslag van de wandeling met Jan-Willem in de AWD. Neem eens een kijkje op de website van het IVN want daar staat veel interessante info over de natuur en je vind daar ook vele activiteiten die ze organiseren.

Klik op de IVN button hieronder of ga meteen naar de lijst met activiteiten.

Met dank aan Jan-Willem van het IVN.

Groet,
Peter en Janny.